Церемонія підписання Угоди мерів у Чернівцях

6 років ago admin 0

3 червня, в м. Чернівці, на відкритті Європейського тижня сталої енергії в Україні, міський голова Іван Погоріляк підписав Угоду мерів щодо Клімату та Енергії і отримав від голови Групи підтримки України Європейської комісії Пітера Вагнера відповідний сертифікат.

В межах заходу 14 міст приєдналося до ініціативи Європейського Союзу “Угода мерів” та 6 міст отримали гранти на реалізацію енергоефективних проектів за окремою програмою “Угода мерів – Демонстраційні проекти”.

Перечиська ОТГ долучилися до європейської ініціативи, започаткованої 2006 року, яка спрямована на вирішення проблем енергоефективності та енергозбереження, ефективного та раціонального використання ресурсів та проблеми зміни клімату.

Слідуючи цим зобов’язанням, ми прагнемо скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. При цьому, перед нами відкриваються і додаткові можливості боротися за грантові кошти для вирішення вищезгаданих проблем.