Виставкою сучасного устаткування для відновлювальної енергетики та майстер-класами для діток в Ужгороді розпочали Дні сталої енергії

6 років ago admin 0

Традиційні у Європі Дні сталої енергії сьогодні, 4 червня, почалися в Ужгороді. Стартував комплекс заходів, які триватимуть до п’ятниці, 8 червня, включно, з виставки енергозберігаючих технологій та відновлювальних джерел енергії на площі Театральній. Свою продукцію представили фірми Exim Solar, Solar Karpathy, група енергетичних компаній “РЕНЕР”. Ужгородці та гості міста активно знайомляться з перевагами використання сонячних електростанцій, батарей і колекторів, теплових насосів, гідроенергетики – як для забезпечення житла, так і комерційного використання.

Представники фірм відповідають на запитання, консультують, надають інформаційні матеріали про можливості використання енергії сонця, вітру, землі, повітря, розповідають, які дані потрібні для проведення розрахунків. Найбільше люди цікавляться потужностями устаткування у порівнянні зі звичним газом, вартістю, особливостями обслуговування, гарантійними термінами, часом окупності.

Також у трьох бібліотеках Ужгорода (на вул. 8-го Березня, обласній імені Федора Потушняка, на площі Богдана Хмельницького) провели майстер-класи щодо відновлювальної енергетики для дітей. Зокрема, дітки збирали іграшки – машинки, роботів, які працюють на сонячних батарейках.

Нагадаємо, Дні сталої енергії проводяться в Ужгороді вперше, але вони стануть традиційною щорічною акцією. Упродовж цього тижня на різних локаціях Ужгорода відбуватимуться просвітницькі заходи – і для дорослих, і для дітей.

У липні 2016 року Ужгород став підписантом Угоди Мерів. Ця європейська ініціатива, серед іншого, передбачає скорочення споживання енергії та викидів вуглекислого газу до 30% до 2030 року. Відтак, це сприятиме розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. У рамках цієї Угоди кожне місто щороку проводить Дні сталої енергії.

1 of 18