Італійська піаністка Розелла Спіноза презентує в Ужгороді власну музику до німого кіно

6 років ago admin 0

5.065 червня у Закарпатській обласній філармонії відбудеться незвичний концерт за участі гостей із сонячної Італії – талановитої молодої композиторки й піаністки Розелли Спінози та диригента Паскуале Велено.

На нашій сцені Розелла Спіноза презентує власну музику до німого кіно “Der Golem, wie er in die Welt kam” (“Ґолем, як він прийшов у світ”). Власне, це фільм жахів епохи німецького кіноекспресіонізму, знятий за мотивами єврейської легенди про Ґолема – глиняну статую, що ожила під дією магії. Прем’єра стрічки відбулася у Німеччині в далекому 1920 році. Ми ж матимемо змогу не лише познайомитися з автором та її твором, а й переглянути на екрані стрічку майже столітньої давнини. 

Відтворить таку специфічну музику камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош). Партію фортепіано виконає Розелла Спіноза, диригуватиме Паскуале Велено. До слова, автор ідеї і співорганізатор цього проекту – відомий львівський скрипаль Остап Шутко. Саме він представить гостей із Італії і буде ведучим програми.

Початок о 18.30.