Закарпатська область: проведено заняття на тему «Порядок взаємодії Західного авіаційного допоміжного центру пошуку і рятування та ОКЦ області при проведенні авіаційного пошуку і рятування»

6 років ago admin 0

11 квітня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області було проведено заняття на тему: «Порядок взаємодії Західного авіаційного допоміжного центру пошуку і рятування (АДЦПР) та оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Закарпатській області при проведенні авіаційного пошуку і рятування».

Участь у заняттях взяли: особовий склад оперативно-координаційного центру Управління ДСНС, відділу реагування на надзвичайні ситуації, Західного авіаційного допоміжного центру пошуку і рятування Ігор Бабченко.

У ході заняття обговорювалися питання здійснення авіаційно-пошукових робіт. Так, рятувальникам розповіли про особливості організацій та проведення операцій з авіаційного пошуку і рятування в умовах гірської місцевості, про сили та засоби, які залучатимуться для авіаційних робіт, про функції системи пошуку і рятування. Присутні ознайомилися з інструкцією з організації та проведення радіотренувань авіаційних і наземних пошуково-рятувальних сил ДСНС України та ін. Також було обговорено і питання стосовно взаємодії пошуково-рятувальних сил і засобів під час проведення рятувальних операцій. Також обговорювалися питання організації діяльності спеціального авіаційного загону та застосування авіації для ліквідації лісових пожеж.

1.jpg   2.jpg

 

У ДСНС України у Закарпатській області