“Оазис” бруду на Берегівщині: стихійне сміттєзвалище на тлі природи допоможуть прибрати лісівники

6 років ago admin 0

Сморід та гори сміття – на Берегівщині поблизу села Гут утворилося масштабне стихійне сміттєзвалище.

Зі слів тутешніх мешканців сміттєзвалище утворилось давно, а різноманітні відходи сюди звозять недобросовісні жителі навколишніх сіл.

Дорога, обабіч якої розростається звалище, прямує через ліс, тож виявити порушників доволі важко. Відтак, тут, поруч земель лісового фонду, територій  Чизайського лісництва, виросло чимале нагромадження побутових відходів, пластикового та будівельного сміття.

“Минулого тижня під час зустрічі керівництва Берегівського лісового господарства з головою Гутівської селищної ради було вирішено наступного тижня прибрати сміттєзвалище. Варто зазначити, що сміттєзвалище лише межує, але не розташовано на території лісфонду. Однак лісівники готові долучитися до очищення природи Берегівщини в рамках акції “За чисте довкілля”, – прокоментували ситуацію Берегівському лісовому господарстві.

Водночас, як зазначила у коментарі для Голосу Карпат прес-секретар Закарпатського ОУЛМГ Юлія Давидова, лісівниками планується привести в належний санітарно-екологічний стан всі лісові масиви Берегівського держлісфонду. У зв’язку з цим лісівники звертаються до краян із проханням надсилати фотографії з місць скупчення сміття на поштову скриньку ber_lg@zakarpatlis.gov.ua.

Сморід та гори сміття – на Берегівщині поблизу села Гут утворилося масштабне стихійне сміттєзвалище. Зі слів тутешніх мешканців сміттєзвалище утворилось давно, а різноманітні відходи сюди звозять […]