Визначено Порядок надання матеріальної допомоги для відшкодування вартості проїзду та супроводу дітей-сиріт

6 років ago admin 0

Серед рішень, прийнятих депутатами облради пакетним голосуванням у ході другого пленарного засідання 10-ої сесії облради було  питання «Про внесення змін та доповнень до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018 – 2021 роки».

Зміни стосуються Порядку надання за рахунок коштів обласного бюджету матеріальної допомоги для відшкодування вартості проїзду та супроводу дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, Порядок надання матеріальної допомоги для відшкодування вартості проїзду на залізничному транспорті міжміського сполучення та супроводу дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування за рахунок коштів обласного бюджету  визначає механізм надання та виплати матеріальної допомоги, що надається на ці цілі в рамках  названої Програми.

Зазначається, що   матеріальна допомога надається особі, яка замінює батьків дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (далі – Заявник). Заявник подає до департаменту соціального захисту населення ОДА  особисту письмову заяву із наданням згоди на обробку персональних даних. У заяві вказується розмір матеріальної допомоги (в гривнях) відповідно до звіту, наданого супроводжуючою особою. Розмір матеріальної допомоги визначається шляхом обчислення вартості проїзду дитини, вартості проїзду супроводжуючої особи до закладу та у зворотному напрямку; суми витрат на бронювання квитків; суми витрат для забезпечення харчування у зворотному напрямку; суми інших витрат (послуги камери схову, придбання ліків тощо) відповідно до звіту, поданого супроводжуючою особою.

До заяви мають бути додані наступні документи:

– ксерокопія документу, що засвідчує особу Заявника та адресу його місця проживання;

– ксерокопія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від ідентифікаційного коду);

– ксерокопія документу, що засвідчує особу дитини (свідоцтво про народження дитини тощо);

– ксерокопія документу, що посвідчує статус дитини (рішення про встановлення опіки тощо).

Рішення про надання матеріальної допомоги, в межах наявних кошторисних призначень, приймається департаментом за умови повноти та достовірності поданих заявником документів. Відповідальність за достовірність поданих документів несе заявник.

Виплата матеріальної допомоги проводиться департаментом у встановлених розмірах через банківські установи на рахунок, вказаний у довідці про банківські реквізити заявника.

Прес-служба Закарпатської облради