У Великодобронській територіальній громаді здійснює діяльність 361 суб’єкт господарювання

3 роки ago admin 0

Про кількість суб’єктів господарювання, пошук резервів наповнення бюджету територіальної громади, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та податкову заборгованість йшлося під час зустрічі Іллі Матьоли – начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області та Юрія Марусяка – голови Великодобронської територіальній громади. Це одна з серій зустрічей начальника податкового відомства області із головами територіальних громад Закарпаття, проведення яких розпочалось наприкінці січня і відбуватиметься протягом усього лютого 2021 року.

Варто зазначити, що на території сільських рад, які увійшли до цієї територіальної громади, а це Великодобронська, Малодобронська, Тисаагтелекська та Чомонинська, здійснюють діяльність 122 юридичні особи та 239 фізичних осіб-підприємців.

Ми ініціювали цю зустріч, аби допомогти вам знайти додаткові надходження, які можуть збільшити бюджет громади, зробивши її фінансово незалежнішою та самостійною. Один із шляхів виявлення резервів – інвентаризація об’єктів оподаткування, – зазначив Ілля Матьола, та додав, що особливу увагу слід приділити недопущенню здійснення діяльності суб’єктами господарювання без державної реєстрації, ефективно працювати в напрямку збільшення офіційно працевлаштованих робітників.

Також потрібно звернути увагу на сільгоспвиробників, залучити до декларування громадян-власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги збору урожаю, обробки землі, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції. А також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Розповіли податківці і про новації законодавства щодо застосування касових апаратів (РРО), можливості використання безкоштовних програмних реєстраторів розрахункових операцій, наголосили на пільгах для платників в період карантину, списанні та відстроченні податкових боргів. Також звернули увагу голови територіальної громади на електронних сервісах, які забезпечують безконтактні способи взаємодії платників податків з контролюючим органом.

ДПС у Закарпатській області