Оголошено вирок щодо обвинуваченого у резонансному вбивстві жителя смт. В. Березний

4 роки ago admin 0


        24 лютого 2020 року  колегія суддів Мукачівського міськрайонного суду завершила судовий розгляд кримінального провадження відносно громадянина К., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.7 ч.2 ст.115 КК  України.

     Розглянувши кримінальне провадження судом встановлено, що органом досудового розслідування залишено поза увагою під час досудового розслідування показання свідків, які вказували на те, що на місці події знаходилася інша озброєна особа – Ка., яка здійснювала постріли в бік потерпілого, також залишено поза увагою заяви представника потерпілої у 2016 році щодо причетності до вбивства Ка. та щодо публікацій журналістського розслідування Т., судом виявлено певні маніпуляції з речовими доказами, які містять ознаки фальсифікації доказів (щодо предметів вилучених під час огляду місця події 19 грудня 2011 року), що підтверджується подальшою втратою під час досудового розслідування п’яти гільз вилучених з місця події і рушниці та складання обвинувального акта відносно К., за відсутністю доказів щодо причетності останнього до пострілу, який знаходився у причинно-наслідковому зв’язку зі смертю потерпілого, а відтак суд прийшов до висновку про необ’єктивність досудового розслідування та проведення його з обвинувальним нахилом щодо К.,  а відтак невідповідності проведеного досудового розслідування одній із засад кримінального провадження – законності.

       Під час судового розгляду стороною обвинувачення не надано жодного доказу (показань свідків, письмових та речових доказів), які би вказували на причетність обвинуваченого К. до пострілу в ділянку правої бокової поверхні черева потерпілого О., який знаходиться в причинно-наслідковому зв’язку зі смертю останнього, а відтак суд прийшов до висновку, що формулювання обвинувачення викладене у обвинувальному акті щодо К. є припущенням сторони обвинувачення.

         Вироком визнано обвинуваченого К. невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  п.7 ч. 2 ст. 115 КК України та виправдано у зв’язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинено саме К.

 

 

                           Примітка: подія мала місце в грудні 2011 року в смт. Великий Березний, сталося вбивство місцевого мешканця О.

 

 

                                                                                                                                              Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду