Денис Оріхан із Закарпаття відзначився на конкурсі «Молодь в лісах Європи»

5 років ago admin 0

Сьогодні відбувся Національний відбір команди Держлісагентства України на Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи». Організаторами  нацвідбору є Державне агентство лісових ресурсів України і Товариство лісівників України.

Участь у конкурсі взяли 41 представник учнівських лісництв із Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Черкаської областей та Малинськоголісотехнічного коледжу.

Під час відбору команд проведено чотири конкурси:

  1. Презентація команди
  2. Тестування на знання лісового господарства України англійською мовою
  3. Перевірка вміння розуміти текст лісівничої тематики
  4. Усний тест на вміння спілкуватись англійською

За результатами відбору перше місце і перемогу здобула команда Кіровоградської області – Крижановська Юлія, Балабушка Вікторія та Штундер Ірина.

Друге місце посіли команди Полтавської області – Туровська Юлія, Рибчан Вікторія, Сапєгін Владислав та Малинського лісотехнічного коледжу – Янченко Микола, Чушенко Валерій, Матер’ян Тимофій.

Третє місце розділили команди: Черкаської області – Крутінь Іван, Козубенко Андрій, БезруковСвятослав; Житомирської області – Невмержицький Назар, Невмержицька Дарина, Гладишенко Олександра, Почтар Дар’я; Чернівецької області – Грицюк Оксана, Бізер Тетяна, Васильєв Максим, Маєвська Анастасія.

Окрім того, конкурсна комісія відзначила Косік Марію (Хмельницька область), Шуміну Євгенію (Київська область), Житник Анжелу (Чернігівська область), Оріхана Дениса (Закарпатська область) за високий рівень володіння англійською мовою та знання лісового господарства України.

Відтак, за результатами Національного відбору участь у фіналі Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи», який відбудеться у Чеській Республіці у 2019 році, візьме команда Кіровоградської області.

ФОТО ТУТ

Довідково

Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи» включає два етапи, перший з яких – відбір на національному рівні команди школярів (до 19 років), другий – змагання команд на міжнародному рівні. У 2019 році фінал конкурсу відбудеться у Чехії.

На міжнародному рівні буде проведено три офіційних та один неофіційний конкурс. Офіційні конкурси – тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та підготовка презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування – англійська.

Умови проведення конкурсу та учбовий посібник щодо особливостей ведення лісового господарства Європи розміщено на сайті конкурсу http://www.ypef.eu

 

Прес-служба Держлісагентства

Сьогодні відбувся Національний відбір команди Держлісагентства України на Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи». Організаторами  нацвідбору є Державне агентство лісових ресурсів України і Товариство лісівників України. Участь у […]