Лісівники Берегівщини покращували знання у догляді за лісовими культурами(ВІДЕО)

5 років ago admin 0

У Берегівському держлісгоспі відбувся науково-практичний семінар, темою якого став догляд за лісовими культурами. Як наголосив директор підприємства Богдан Шойного, сьогодні багато хто говорить про вирубку лісу, забуваючи про його відновлення та догляд.

Саме останній пункт має важливе значення у подальшому житті молодого дерева. Тому догляд за лісовими культурами – запорука успіху майбутнього лісу. Разом із запрошеними науковцями, лісівники оглянули декілька ділянок на яких відбулась посадка лісових культура, в даному випадку дуба, так як це основна порода Берегівського держлісгоспу. Ділянки були вибрані у віковій хронології, від посадки лісових культур, та до освітлення ділянки. Як зазначив доцент УжНУ, автор “Лісового букваря” Фелікс Гербут, дуб унікальне дерево яке неабияк ціниться у світі, однак тим самим за ним потрібен ретельний догляд, інакше дерево загине. Іншими словами, вирощувати дуб без відповідного догляду – марна справа. У середньому догляд за дубом триває близько 5 років. За цей час кожної весни та осені лісівники проводять ретельний догляд за лісовими культурами. Відбувається обробка грунту, очистка від трав’яної рослинності, освітлення та прорідження ділянки. І це ще не весь комплекс заходів, які виконують лісівники при догляді за лісовими культурами.

Науково-практичні семнари подібного роду проводяться щорічно у всіх держлісгсопах краю. У першу чергу до них залучають майстрів лісу, які безпоередньо працюють над доглядом за молодими деревами. Оглянувши насадження, присутні науковці та представники обласного управління залишились задоволеними, так як догляд за лісовими культурами в цілому відповідає всім критеріям. Зі свого боку лісівники Берегівського держлісгоспу отримали цінний досвід, який у майбутньому централізує роботу у сфері догляду за лісовими культурами.

У Берегівському держлісгоспі відбувся науково-практичний семінар, темою якого став догляд за лісовими культурами. Як наголосив директор підприємства Богдан Шойного, сьогодні багато хто говорить про вирубку лісу, […]