В Ужгороді сьогодні відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

6 років ago admin 0

Свята, що вже четвертий рік поспіль відзначається в державі 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

З самого ранку містяни, військові, представники обласної та міської влад, силових, правоохоронних структур, дипломатичного корпусу зібралися на площі Народній. Тут встановили екран, на якому учасники заходів змогли дивитися пряме включення із Софійської площі, слухати наживо виступ Президента України Петра Порошенка.

На площі Народній також представили військову техніку та спорядження.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова ОДА Геннадій Москаль, після чого ліцеїсти Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою урочисто склали клятву.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук разом з військовослужбовцями та ліцеїстами виконали «Марш нової армії» , відтак колона у супроводі оркестру рушила на Пагорб Слави. Біля пам’ятника загиблим воїнам АТО та Вічного вогню відбулося покладання квітів.

Пам’ять усіх загиблих Героїв вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами. Голова ОДА Геннадій Москаль, голова облради Михайло Рівіс, заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, інші посадовці, ужгородці, що прийшли на Пагорб Слави, поклали квіти до могил воїнів АТО та ООС.

1 of 43