Кабмін підписав перший договір у рамках програми підтримки великих інвестпроєктів

4 дні ago admin 0


Кабінет Міністрів підписав перший договір у межах програми підтримки великих інвестиційних проєктів. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, під час бізнес-форуму «Зроблено в Україні» Уряд, ТОВ «Астарта-Київ» та ТОВ «Астарта Агро Протеїн» уклали спеціальний інвестдоговір. Він передбачає держпідтримку будівництва заводу з переробки соєвого шроту продуктивністю 500 т/добу в Полтавській області.

За словами Першої віце-прем’єр-міністерки – Міністерки економіки Юлїї Свириденко, яка підписала договір від імені Уряду, агрохолдинг «Астарта» є одним із найбільших виробників, зокрема одним із найбільших в Україні та Європі виробників цукру. Компанія інвестує понад 76 млн євро у придбання обладнання та технологій, щоб краще переробляти сільськогосподарську продукцію. Це дозволить створити 110 нових робочих місць.

У міністерстві нагадали, що держава надає підприємствам, які реалізують проєкти із значними інвестиціями, ряд стимулів, зокрема:

  • звільнення від сплати ввізного мита на нове обладнання;

  • звільнення від імпортного ПДВ на нове обладнання;

  • звільнення від оподаткування податком на прибуток терміном до 5 років;

  • компенсація витрат інвестора на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж;

  • компенсація вартості збудованих заявником або інвестором зі значними інвестиціями об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для реалізації інвестиційного проекту;

  • звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Державна допомога в рамках програми підтримки проєктів із значними інвестиціями доступна для інвесторів, які готові вкласти понад 12 млн євро. Проєкти можуть бути пов’язані з виробництвом, видобутком корисних копалин, транспортом, освітою, медициною, туризмом або іншими сферами.

Джерело @

Liga.Zakon