Знайти працівника стає практично неможливо: у якій сфері ситуація критична

1 тиждень ago admin 0


В Україні знайти фахівців у сферу готельно-ресторанного бізнесу стає вкрай важко. У серпні конкуренція серед шукачів повернулася до рівня червня. Насправді така тенденція відповідає сезонним коливанням: шукачі звикли шукати роботу восени та теж готуються до високого бізнес-сезону.

“Але й не забуваймо про зовнішні фактори, які впливали на ринок праці в серпні – масовані обстріли та перебої з електроенергією. Категорія з найбільшою кількістю вакансій – “готельно-ресторанний бізнес, туризм” потрапив у список сфер з найнижчою конкуренцією. Водночас серед шукачів справжня боротьба точиться на вакансії “дистанційки”, – йдеться в результатах дослідження work.ua. 

Серед кандидатів побільшало освітян та зменшилася частка молоді/ Найбільше кандидатів прибуло у прифронтових регіонах:

  • Херсонській (+4%),
  • Запорізькій (+4%),
  • Миколаївській (+3%),
  • Одеській (+2%) області.

Помітно побільшало шукачів якраз у категоріях “Освіта і наука” (+7% кандидатів) та “Культура, музика, шоу-бізнес” (+4%), де в серпні відбувся найбільший приріст пропозицій роботи. Тенденція на зменшення молоді на ринку праці почалася з липня й тривала впродовж серпня. За статистикою бачимо, що працівників віком до 18 років поменшало на 36%.Поменшало й шукачів від 18 до 24 років на 7%. Суміжна тенденція – зменшення шукачів без досвіду на 12%.

Джерело @

Oboz.ua