Банки повідомлятимуть Мін’юст про розбіжності щодо кінцевих бенефіціарних власників

1 тиждень ago admin 0


Раніше такі повідомлення надсилалися Державній службі фінансового моніторингу.

Нацбанк урегулював порядок інформування банками та небанківськими установами про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ) та структуру власності клієнта відповідно до актуальних вимог законодавства шляхом внесення змін до відповідних нормативно-правових актів з питань фінансового моніторингу, передає Banker.ua з посиланням на пресслужбу регулятора.

Так, банки та небанківські фінансові установи мають повідомляти про виявлення розбіжностей держателю ЄДР – Міністерству юстиції України.

Зокрема, зазначеними змінами передбачено:

  • строк для встановлення банком, небанківською фінансовою установою наявності / відсутності розбіжностей щодо КБВ та структури власності;
  • виявлення банком, небанківською фінансовою установою наявності розбіжностей  та повідомлення про їх виявлення згідно з порядком, установленим  Міністерством юстиції України.

Банки та небанківські установи матимуть один місяць перехідного періоду для приведення  у відповідність до зазначених змін анкети клієнтів, відповідних переліків клієнтів та реєстру розбіжностей.

Зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 05 жовтня 2024 року № 121 “Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань фінансового моніторингу”, що набирає чинності 8 жовтня 2024 року.

Джерело @

Banker.ua