Понад 24 тис. мальків харіуса та лосося випущено у річки Закарпаття (ФОТО)

2 тижні ago admin 0

У водойми в межах Закарпатської області випущено понад 24 тис. мальків лосося дунайського та харіуса європейського. Про це повідомляє Криниця мисливця з посиланням на Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Зокрема, у річки Тиса і Тересва випущено 9 000 мальків лосося дунайського. Ще 10 400 екз. головатиці (інша назва лосося дунайського) та 4 783 екз. харіуса європейського було вселено в урочищах Чорна Ріка, Сухар, Квасовець та Вільшанка, що знаходяться на території національного природного парку «Синевир».

Рибопосадковий матеріал вирощено Рибоводним форелевим заводом «Лопушно» Держрибагентства. Вага одного екземпляра малька становила близько 6,5 грам.

Контролювали процес зариблення представники Закарпатського рибоохоронного патруля Держрибагентства, національного природного парку «Синевир», Держекоінспекції, Держпродспоживслужби, місцевого самоврядування та громадськості.

Читайте також: 4000 мальків харіуса вперше випустили у річку на Закарпатті (ФОТО)

У відомстві зазначають, що загалом цьогоріч за рахунок державного бюджету у річки Закарпаття вселено 97 685 екз. струмкової форелі, 19 400 екз. лосося дунайського та 8 783 екз. харіуса європейського.