Мінекономіки запустило реформу центрів профтехосвіти Держслужби зайнятості

1 місяць ago admin 0


Міністерство економіки України запустило реформу центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

“Одна з ключових новацій реформи – при кожному центрі будуть створені наглядові ради”, – написала вона у фейсбуці в четвер.

За її словами, це дасть змогу збільшити фінансування, оскільки наглядові ради шукатимуть спонсорів, донорів і партнерів, залучити роботодавців до навчального процесу, оновити навчальні програми й методики, а також підвищити прозорість і підзвітність.

“Тобто бізнес зможе безпосередньо впливати на якість роботи центрів, й саме навчання та працевлаштування будуть ефективнішими. До складу наглядових рад увійдуть, зокрема, представники міжнародних компаній. Це дасть змогу залучити глобальний досвід та експертизу, адаптувати навчальні програми та методики навчання до найкращих світових практик”, – наголосила Свириденко.

Вона додала, що другим кроком є посилення взаємодії бізнесу та центрів професійно-технічної освіти.

Як зазначила міністр економіки, 2024 року роботодавці замовили в Держслужби зайнятості навчання для близько 5 тис. фахівців.

Свириденко наголосила, що перевагами такої ініціативи є індивідуальний підхід, використання різних форм навчання та залученість роботодавця, що дає змогу адаптувати навчальні програми до реальних потреб ринку праці.

Вона також закликала роботодавців користуватися простим алгоритмом для покращення кваліфікації співробітників та/або опанування затребуваних навичок: потрібно звернутися до центру професійно-технічної освіти Держслужби зайнятості та укласти договір на навчання, після чого працівники його пройдуть.

Свириденко наголосила, що згідно зі статистикою з 13 тис. людей, які пройшли навчання в ЦПТО, 85% знайшли роботу.

Джерело @

Інтерфакс-Україна