До 15 липня роботодавці повинні подати до Пенсійного фонду відомості про трудові відносини з заброньованими працівниками

2 місяці ago admin 0


Відповідно до постанови КМ від 5 червня 2024 року № 650 «Деякі питання бронювання призовників під час воєнного стану», яка набрала чинності 8 червня 2024 року, не пізніше ніж протягом наступного дня після прийняття працівника на роботу роботодавці мають подати відповідні відомості через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду в електронній формі з обов’язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису. Про це нагадує пресслужба ПФУ.

Водночас у період до 15 липня 2024 року – дати завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, роботодавці мають можливість подати відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з дати набрання чинності постановою № 650.

В Пенсійному фонді наголошують, що починаючи з 15 липня можливо буде подати лише відомості про зміни в трудових відносинах, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після події.

Джерело @

Liga.Zakon