Генеральний штаб ЗСУ: Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster

2 роки ago admin 0

Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster і направить до Великої Британії до 70 інструкторів для навчання українських військових, – повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Також повідомляється, що із січня наступного року Австралія приєднається до міжнародної військової операції, щоб забезпечити важливу підготовку українських військ у відповідь на тривале порушення Росією міжнародного права.

До 70 військовослужбовців Сил Оборони Австралії буде направлено до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії для підтримки операції Interflex – великої навчальної операції зі Збройними Силами України під керівництвом Великої Британії.

Оголошення про тренувальну місію стало останнім оновленням у безперервній допомозі Уряду Україні, яка також включала додаткові 30 захищених транспортних засобів Bushmaster.
Таким чином, загальна кількість наданих Bushmaster досягла 90.

Австралійці приєднаються до особового складу з Нової Зеландії, Канади та різних європейських країн, які вже допомагають створити додатковий потенціал Збройних Сил України.
Ніхто з особового складу Сил Оборони Австралії не в’їжджатиме в Україну.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр оборони Австралії Шановний Річард Марлес заявив, що військова допомога є центральною частиною підтримки Австралії.

«Наші солдати братимуть участь у великій навчальній програмі у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти необґрунтованої та незаконної агресії Росії», – сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр оборони Австралії Шановний Річард Марлес.

«З моменту прибуття «Бушмастери» активно використовувалися Збройними Силами України, на прохання щодо збільшення кількості яких звернулися Президент України, Міністр оборони України та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії».

Австралія надала Україні близько 655 мільйонів доларів підтримки, у тому числі 475 мільйонів доларів військової допомоги.

Прем’єр-міністр Австралії Високоповажний Ентоні Албаніз заявив, що Австралія продовжуватиме відстоювати свободу та демократію.

«Австралія є одноголосна у своїй двопартійній підтримці України та засудженні президента Путіна», — сказав Прем’єр-міністр Австралії Високоповажний Ентоні Албаніз .

«Ідеться не лише про суверенітет України; хоробрий народ України захищає міжнародне право, правила і норми».

Збройні Сили України вдячні Генерал-губернатору Австралійського Союзу Його Ексцеленції Високоповажному генералу (у відставці) Девіду Герлі, Уряду Австралії та Прем’єр-міністру Австралії Високоповажному Ентоні Албанізу, Парламенту Австралії: Сенату та Палаті Представників, Віце-прем’єр-міністру – Міністру оборони Австралії Шановному Річарду Марлесу, Голові Сил оборони Австралії генералу Ангусу Кемпбеллу за за підтримку та допомогу Австралії.