19 травня відзначається Всесвітній день сімейного лікаря.

3 роки ago admin 0

19 травня  відзначається  Всесвітній  день  сімейного  лікаря.

Лікарі сімейної медицини належать до первинної ланки медичної допомоги. Це фахівці високої кваліфікації, які пройшли  спеціальну багатопрофільну підготовку.

У нашому районі створені та діють такі комунальні некомерційні підприємства як: «Великоберезнянський центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради», «Перечинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Ужгородський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради».

Зараз під час карантину і боротьби з коронавірусною інфекцією роль сімейного лікаря важко переоцінити. Сімейні лікарі залишаються поруч з українцями під час боротьби з COVID-19.

Ми пишаємося працею наших сімейних лікарів. У цей день ми віддаємо данину поваги нелегкій праці та великій ролі у житті кожного з нас. Важко переоцінити важливість такої необхідної професії, як сімейний лікар.

З особливою теплотою хочеться привітати увесь великий колектив сімейних лікарів первинної ланки медицини нашого Ужгородського району та щиро побажати міцного здоров’я, сімейного благополуччя, миру, тепла і затишку у ваших оселях, поваги і порозуміння від пацієнтів.

Успіхів вам у вашій такій почесній та необхідній справі.

Зі святом!