Вихідні – без пожеж сухої рослинності! Давайте разом берегти довкілля

3 роки ago admin 0

Попереду вихідні, тож багато хто із закарпатців окрім відпочинку та релаксу буде проводити їх на полях, городах та присадибних ділянках. У зв’язку з цим, рятувальники краю нагадують любителям «вогняного прибирання», що  перед початком польових робіт варто зайвий раз подумати про можливі негативні наслідки… І якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати.

Для того, аби ви усвідомили масштаб лиха, яке завдають громадяни безглуздим спалюванням  сухостою, достатньо навести цифри. Так, загальна площа згорілого сухостою  вже дорівнює площі понад 100 футбольних полів!!!  І це ще лише початок весни…

З огляду на це, наполегливо радимо закарпатцям не спалювати на подвір’ях сміття, опале листя й суху траву, адже полум’я зі сухостою може перекинутися на житлові будинки та інші споруди, завдавши при цьому значних матеріальних збитків. Разом із тим, такі пожежі завдають непоправної шкоди довкіллю, знищуючи родючий шар ґрунту. Страждають у подібних ситуаціях і люди, змушені вдихати токсичний дим, що містить сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

У ДСНС України у Закарпатській області

eko-pozhezhi.jpg