Про реабілітацію дітей з інвалідністю

5 років ago admin 0

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю. Відповідно до Порядку у 2020 році за принципом „гроші ходять за людиною” можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

         Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до управління соціального захисту населення райдержадміністрації заяву довільної форми про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

      -паспорта громадянина України або свідоцтва про народження;

      -індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

      -виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о);

      -медичний висновок про наявність інвалідності.

        Реабілітаційні заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

        Перелік установ, які здійснюють заходи із реабілітації дітей з інвалідністю, розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі „Інвалідність” – „Реабілітація дітей з інвалідністю”.

        Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації або за телефоном 24-0-87.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті …