Чергова перемога зразкового хореографічного ансамблю «Хустяночка»

5 років ago admin 0

09-10 листопада в Києві у Концертному залі Академії праці, соціальних відносин і туризму відбувся щорічний Міжнародний фестиваль – конкурс творчих колективів «Калейдоскоп талантів» в рамках розвитку творчих зв’язків між дитячими і юнацькими колективами України та інших країн світу. Зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Ірини Гнепи взяв у ньому участь і повернувся додому не з пустими руками. У номінації «Хореографічний жанр (народний)» колектив здобув перше місце.

Власне, фестиваль проводиться з ініціативи Благодійного
фонду «Центр всебічного розвитку «Артльорн», за підтримки Київського міжнародного
центру народної творчості та культурологічних досліджень департаменту культури
Київської міської державної адміністрації.

  • Головна мета – розкриття нових талантів,
    популяризація народної, сучасної та фольклорної творчості, взаємозбагачення
    культурних традицій, обмін досвідом творчої діяльності композиторів, поетів, музичних
    керівників, продюсерів та юних виконавців, залучення меценатів і спонсорів з
    підтримки творчої молоді тощо.

Учасниками фестивалю-конкурсу стали діти з різних регіонів
України та інших країн світу. Хуст та і все Закарпаття у цілому гідно
представив Зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» під керівництвом
Заслуженого працівника культури України Ірини Гнепи.

«Насправді учасників у «Калейдоскопі талантів» було дуже багато. А це – представники чи не кожного регіону України і також закордонні – творча молодь Прибалтики, Болгарії, Білорусії. Ми ж виступили з хореографічними композиціями «Це –моя земля, це – моя країна» та «Гей, Маріко, поть іграти». До речі, останню дуже вподобали члени журі і взагалі від нашого виступу вони були у захваті», – поділилася по приїзді керівник ансамблю.

До слова, оцінку виступів учасників конкурсу здійснювало компетентне
журі, до складу якого входять видатні діячі культури і мистецтва, артисти, поети,
композитори, хореографи, педагоги, засновники інших міжнародних конкурсів.
Голова журі – художній керівник Зразкової студії степу «Чарлі», член Спілки
хореографів України, Заслужений артист України Микола Сушицький.

Так, у номінації «Хореографічний жанр (народний)», у другій віковій категорії, Зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» посів перше місце. За це отримав відповідний диплом, кубок та медаль. Не обійшлося без призів та солодкого подарунку від спонсорів творчого заходу. Керівнику ж ансамблю організатори вручили подяку за професійність, розвиток творчого потенціалу дітей, молоді та активну участь у фестивалі-конкурсі.  

Конкурсний день був дуже насичений. А головне – під час нього панувала справжня дружня атмосфера. Діти знайомилися, спілкувалися, ділилися талантом, обмінювалися досвідом та здобутками, що немало важливо у їх розвитку. А все це, у тому числі здорова конкуренція якраз й передбачені заходом. Як і ексклюзивні подарунки, приємні несподіванки, розваги, розіграші та майстер-класи, що просто не могли не сподобатись учасникам. Власне, не залишив їх байдужим і гала-концерт, який відбувся по завершенні конкурсу у поєднанні з церемонією нагородження переможців,” – каже Ірина Гнепа

Наступний день подарував конкурсантам не менше приємних вражень. Діти відвідали чимало визначних і популярних місць столиці та її святинь, зокрема: Михайлівський Золотоверхий собор, Академічний театр ляльок, Київський планетарій, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Відтак переможні нагороди, фото на пам’ять та численні емоції привезла «Хустяночка» додому, що відрадно.