Майстерню з виготовлення ріплянки проведуть у Колочаві
5 років ago admin 0
7 червня в селі Колочава на Міжгірщині відбудеться майстерня з виготовлення традиційної місцевої страви – ріплянка.
Страву й нині готують чи не в кожній хаті. Основним продуктом для неї є картопля, яку в селі називають ріпа. Від цього слова і походить назва “ріплянка”. Крім картоплі, до її складу входять кукурудзяна мука та манка. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи токаняником. Їдять із бринзою, фріґою, яєчнею та різноманітними підливами з м’яса, сметани, грибів.
Захід організовує Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури в рамках реалізації грантового проекту за підтримки Українського культурного фонду.
Місце проведення: Музей-скансен “Старе село”, садиба бірова. Початок о 15.00, – анонсують організатори.