Зустріч із керівництвом комунального некомерційного підприємства “ Центр первинної медико-санітарної допомоги” та з сімейними лікарями об’єднаної територіальної громади

6 років ago admin 0

Вчора, 4 грудня, Перечинський міський голова Іван Погоріляк провів зустріч із керівництвом комунального некомерційного підприємства “ Центр первинної медико-санітарної допомоги” та з сімейними лікарями об’єднаної територіальної громади.

У ході відкритих дискусій, з’ясовували плани щодо подальшого розвитку первинної медицини у нашій громаді. При цьому, лікарі вказували на незадовільну матеріально-технічну базу, яка дісталася нам у спадок. До прикладу, в с. Ворочево приміщення в якому розміщується ФАП є непридатним для ведення прийому пацієнтів, а іншого в селі немає. Проблемним є і в ФАПі с. Зарічево, який також розміщувався в так званому “фінському” будинку. Міським головою прийнято рішення про перенесення його в приміщення колишньої сільської ради, але це тимчасово, бо на сесії 6 грудня депутати будуть розглядати можливість облаштування медичного закладу цього села в приміщеннях де тепер знаходиться пошта. А пошту перенесуть в будинок, де до тепер був ФАП. 

У Сімерському ФАП також багато проблем, зокрема майже відсутня питна вода, невпорядкована вбиральня. Але в цьому селі, в планах Івана Погоріляка є будівництво нової амбулаторї з облаштуванням квартири для лікаря. Не найкращі умови й у сімейних лікарів Перечина, хоча, як кажуть самі лікарі, вони тепер набагато кращі ніж були раніше. Нагадаємо, що амбулаторія Перечина тепер знаходиться в приватному приміщенні, де колись була лабораторія. Єдиним недоліком цього приміщення є те, що тут мало місця для очікування мешканців на прийом до лікаря. Однією з найбільших проблем на даному етапі є те, що сімейні лікарі не мають права видавати лікарняні листки, але це питання вирішується на рівні МОЗ. 

У підсумку проведеної наради, лікарі одностайно заявляють, що з переходом первинної медицини до Перечинської ОТГ відбувається покращення умов праці та зросла заробітна плата. Крім цього, наші медики впевнені, що ми на правильному шляху і надіються, що мешканці ОТГ позитивні зміни відчують вже в наступному 2019 році.