Сучасним звучанням органу шанувальників чаруватимуть провідні музиканти з Одеси

6 років ago admin 0

16 09У Закарпатській обласній філармонії розпочав свою роботу Х-ий Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Н.Висіч. І після гостей з Угорщини на нашій сцені виступлять одразу троє неймовірних музикантів із Одеси. 

Чільне місце за органом займе Олена Удрас. Вона працює концертмейстером кафедри сольного співу Одеської національної музичної академії ім.А.Нежданової, виступає із сольними програмами в лютеранському соборі Св.Павла і реформатській пресвітеріанській церкві, побувала з концертами у багатьох містах України, Росії, Молдови, а в Німеччині навіть сиділа за інструментом, на якому грав сам Й.С.Бах. Окрім того Олена Удрас пише власні твори й транскрипції для органу, є автором музики до фільму “Поза грою” і художнім керівником Міжнародного фестивалю органної музики “Odessa Music Fest”.

Прибуде з Південної столиці також Олексій Петухов – джазовий піаніст, композитор, учасник багатьох джазових фестивалів і концертів в Україні, Росії, Болгарії, Німеччині, Франції. Його творча біографія позначена співпрацею з такими всесвітньо відомими виконавцями, як InGrid, Haddaway, Kevin Mahogany, Ray Brown Jr., Grace Garland, Filo Machado, Gregory Porter та ін.