Обговорення стратегії з імунопрофілактики

6 років ago admin 0


   16 серпня 2018 року відбулася експертна зустріч представників Міністерства охорони здоров’я та ЦГЗ з представниками інститутів громадянського суспільства, присвячена обговоренню стратегії імунопрофілактики до 2022 року.


Участь у зустрічі взяли Володимир Курпіта, Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України, Віктор Ляшко, перший заступник Генерального директора МОЗ України, та Сергій Платов, заступник начальника управління громадського здоров’я МОЗ України.


Від Закарпаття у селекторній нараді взяли участь заступник директора департаменту охорони здоров'я Єлизавета Біров, начальник управління лікувально -профілактичної роботи ДОЗ Ольга Чемет, заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Михайло Радь, в.о. директора ДУ "Закарпатський лабораторний Центр МОЗ України" Галина Сітник, завідувач відділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних  захворювань ДУ “ЗОЛЦМОЗ” України Вікторія Тимчик.  


В ході зустрічі експерти обговорили проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку національної програми імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих інфекцій до 2022 року та плану заходів щодо її реалізації».


Довідка


15 травня 2018 року Міністерство охорони здоров’я МОЗ України оприлюднило Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку національної програми імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих інфекцій до 2022 року та плану заходів щодо її реалізації».


Метою прийняття проекту є розбудова національної програми імунопрофілактики та нагляду за хворобами у відповідності до ратифікованих країною глобальних і регіональних документів з імунізації, та прийняття рішень, заснованих на доказовій медицині і передовому досвіді глобального рівня, забезпечення протягом 2018-2022 років зниження рівня захворюваності на вакцинокеровані інфекційні захворювання, смертності та інвалідності унаслідок інфекційних хвороб, захисту населення країни від вакцинокерованих інфекційних хвороб, включаючи групи ризику і вразливе населення, використовуючи високоякісні, безпечні і прийнятні за вартістю продукти і технології, які у рівній мірі будуть доступними всім верствам населення.